وکیل چک برگشتی کیست؟


وکیل چک برگشتی و انواع چک

یکی از با اهمیت ترین اسناد تجاری که در حقوق ایران مزیت های زیادی دارد و دارای حمایت های خاص قانونی است، چک می باشد و این سند تجاری در میان مردم خیلی رواج دارد و مورد استفاده قرار می گیرد و به خاطر استفاده زیاد آن با کمال تأسف شاهد آمار رسمی و واقعی از برگشت خوردن بسیاری از چک های صادر شده به دست افراد هستیم که این مسئله باعث تشکیل پرونده های زیاد قضایی شده است و در موارد زیادی دیده می شود که سرمایه و وقت افراد به خاطر اطلاعات حقوقی پایین هدر می رود که توصیه می شود برای پیگیری خیلی راحت تر مسائل چک برگشتی خود حتما با وکیل چک یا همان وکیل چک برگشتی هماهنگی داشته باشید.

وکیل چک یا وکیل چک برگشتی به خاطر داشتن اطلاعات حقوقی بالا و تجربه خوبی که در حوزه امور حقوقی و کیفری چک برگشتی دارد می تواند کمک خیلی خوبی برای رسیدن شما به حقوق قانونی تان باشد.

تعریف وکیل چک

طبق ماده 310 قانون تجارت، چک به این صورت تعریف شده است که: چك نوشته ای است كه فردی که آن را می نویسد و صادر می کند، تمام و یا قسمتی از پولی را كه نزد بانک دارد برداشت می کند و یا به شخخص دیگری واگذار می کند.

وظایف صادر کننده چک

اول باید بگوییم که اگر قصد صادر کردن چک را دارید و با قوانین چک و موضوعات حقوقی آن آشنایی لازم را ندارید یا نیت دارید تا به روشی مخصوص و غیر معمول چک صادر نمایید، پیش از هر کاری با وکیل چک مشورت کنید تا از به وجود آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.

بنابراین اگر به وکیل چک یا وکیل چک برگشتی نیازمند هستید می توانید با تماس با وکلای پایه یک دادگستری از مشاوره و خدمات کارآمد آن ها استفاده کنید.

فردی که اقدام به صادر کردن چک می کند، می بایست در تاریخ و روزی که در چک می نویسد به همان مقدار در بانک خود پول نقد داشته باشد وگرنه هم از لحاظ جزایی و هم از لحاظ مدنی مسئولیت سنگینی را در پی خواهد داشت.

هر چند چک برگشتی زمانی شامل تعقیب کیفری می شود که بی وعده و به تاریخ روز باشد.

به عنوان مثال اگر چکی برای روز آینده صادر گردد، چون وعده دار به حساب می آید، جنبه کیفری آن از بین می رود و تنها از طریق طرح دعوای حقوقی شامل پیگیری خواهد بود.

ناگفته نماند که در موضوعات اختلاف نظر اگر دلیلی برای وعده دار بودن چک در دست نباشد، اصل بر بی وعده بودن چک گذاشته می شود.  در این صورت ثابت نمودن وعده دار بودن چک برعهده کسی است که آن را صادر کرده است.

صادر ‌کننده چک در زمان درج شده در چک نباید، تمام یا بخشی از پول را از بانک خارج نماید به صورتی که در تاریخ سررسید در حساب او مبلغ لازم برای وصول چک باقی نمانده باشد. علاوه بر این او نمی تواند بدون دلیل موجه و قانونی دستور وصول نشدن چک صادر کند.

شخص صادر کننده، نباید چک را به صورت نادرست تنظیم نماید که منجر به پرداخت نشدن مبلغ چک از سوی  بانک شود، چون درصورت نداشتن ‌مطابقت امضاء، خط خوردگی و چیزهایی مثل این، بانک از پرداخت وجه خودداری خواهد نمود.

زمانی که صادر کننده چک یا ذی نفع چک با توجه به به دلایل قانونی اقدام به دستور پرداخت نکردن آن توسط بانک را می دهند می بایست فقط به مدت یک هفته در دادگاه طرح دعوا نماید و برگه طرح دعوا در دادگاه را به بانک خود تحویل دهد، اگر این کار انجام نشود بانک به دستور پرداخت نشدن ترتیب اثر نخواهد داد و مبلغ چک را به فرد ارائه کننده آن پرداخت خواهد کرد.

انواع چک

چك عادی: چک عادی به چكی گفته می شود كه شخص صادر کننده برای برداشت از موجودی حساب خود نزد یک بانک خاص صادر می کند و در این مدل چک، فردی که چک را در دست دارد برای گرفتن مبلغ چک هیچ گونه ضمانتی به غیر از اعتبار صادر كننده آن نخواهد داشت.

چك تایید شده: در بعضی از مواقع فردی که چک را در دست دارد قصد گرفتن پول را ندارد و فقط قصد دارد چک را به فرد دیگری واگذار کند و به خاطر اطمینان دادن به شخص سوم، دارنده با فرستادن چک نزد بانک، از بانک تقاضای صادر نمودن تاییدیه می کند به این معنی که بانک با مهر زدن بر روی چک تأیید کند که برابر با مبلغ چک در حساب شخص صادر کننده وجود دارد و بانک آن وجه را از حساب او برداشت نموده و هر وقت دارنده به بانک مراجعه کند، بانک مبلغ چک را به دارنده پرداخت خواهد نمود.

هر چند باید به این توجه داشته باشید که این روزها چک تأیید شده در واقع وجود خارجی ندارد.

چک تضمین شده: دارنده این مدل از چک بعد از گرفتن آن، به جای گرفتن مبلغ چک، از بانک درخواست صادر کردن چک تضمین شده می کند و در اصل چک تضمین شده را خود بانک صادر می نماید و پرداخت مبلغ آن از طرف بانک صادر کننده حتمی و ضمانت شده است.

چک مسافرتی: یک نوع از چک می باشد که خود بانک آن را صادر می کند و مبلغ آن توسط هر یک از شعبه های بانک یا کارگزاران آن بانک در هر کجای کشور پرداخت می گردد.

هم اکنون در کشور، چک های رایج و موجود در بازار که داد و ستد آن میان مردم خیلی رایج است و به نوعی از پول مبدل گردیده است، مصداقی روشن از چک های مسافرتی است.

در کدام موارد وکیل چک برگشتی فقط از حیث حقوقی طرح دعوا می کند؟

چک تضمین: چک هایی که به دلیل ضمانت انجام تعهد یا به دلیل روراستی در انجام کار صادر می شود، شرایط کیفری آن از دست می رود و وکیل چک برگشتی تنها می تواند از لحاظ حقوقی موضوع را پیگیری کند.

چک سفید امضاء: چک هایی که برگه آن ها سفید و بدون وارد کردن وجه از طرف صاحب حساب صادر و امضاء می شود، و وجه آن در آینده توسط دارنده نگارش می شود و این مسئله اثبات می شود، تنها از لحاظ حقوقی شامل پیگیری می شود.

 

وکیلوکیل چک

بهترین وکیل محدوده تهرانسردفتر وکالت محدوده اکباتاندفتر وکالت محدوده دانشگاه هواییدفتر وکالت محدوده زرنددفتر وکالت محدوده شمشیریدفتر وکالت محدوده شهرک آزادیدفتر وکالت محدوده شهرک استقلالدفتر وکالت محدوده شیر پاستوریزهدفتر وکالت محدوده میدان فتحمشاوره حقوقی محدوده اکباتانمشاوره حقوقی محدوده شمشیریوکیل پیگیر محدوده تهرانسروکیل تهرانسروکیل حرفه ای محدوده تهرانسروکیل خانواده محدوده تهرانسروکیل خانواده محدوده شمشیریوکیل محدود شماره دو 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *