وکیل خانواده کیست؟
وکیل خانواده همان کسی است که سالها در رشته حقوق تحصیل کرده و پس از موفقیت در آزمون کانون وکلای دادگستری، طی دوره کارآموزی، قبولی در آزمون و کسب پروانه وکالت، ترجیح داده است که در زمینهی پروندههای مربوط به مشکلات خانواده کسب تجربه کند.
یک وکیل خوب چه ویژگیهایی دارد؟
بررسی دعاوی خانوادگی نیاز به علم و تجربهی کافی، سابقه درخشان، اطلاعات به روز شده، تسلط کامل و آشنایی با مراحل دادرسی در دادگاههای بدوی، تجدید نظر و دیوان عالی کشور دارد. با اینکه تمامی این ویژگیها در موفقیت یک وکیل موثر است اما مهمترین ویژگی یک وکیل موفق، این است که بتواند با صداقت در موکل خود اعتماد ایجاد کند، زیرا اکثر موکلین به دنبال حقوق از دست رفته خود هستند و بعد از خدا امیدشان به وکیل حرفهای است.
چرا به وکیل خانواده نیاز داریم؟
خانواده مهمترین رکن یک جامعه است. اگر در خانواده امنیت و سلامت برقرار باشد، اجتماع خود به خود امن و سالم میشود. اما گاهی اختلافاتی در این واحد اجتماعی به وجود میآید که سبب میشود افراد خانواده برای اعاده حقوق از دسترفته خود، به شخصی بیطرف در بیرون از خانواده رجوع کنند که صلاحیت رسیدگی به این دعاوی را داشته باشد. فردی که از راهها و کوره راههای شرعی و قانونی مطلع باشد و آنها بتوانند دست در دست او با کمترین آسیب و خسارت از این برهه زندگیشان عبور کنند.
اختلافات و دعاوی خانواده کدامند؟ چه کمکی از وکیل بر میآید؟
طبق مادهی 4 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391، رسیدگی به دعاوی خانوادگی در صلاحیت دادگاه خانواده است. در فهرست زیر به مواردی اشاره شده که رسیدگی به آنها به عهده دادگاه خانواده است و میتوان برای حل مشکلات در این زمینهها از وکیل کمک گرفت. شما میتوانید در صورت برخورد با هر یک از موارد زیر، با یک تماس تلفنی ضمن مشاوره با وکیل خانواده از تجارب ارزنده وکلای مجموعه حقوقی وکیل بهاره کریمی در امور خانواده کمک بگیرید. شما برای صحبت خصوصی میتوانید شماره موبایل وکیل خانواده را نیز درخواست کنید. این شماره با هماهنگی ایشان به شما تحویل داده میشود.
نکاح دائم، موقت و اذن نکاح
ممکن است در ازدواج دائم، موقت و همین طور کسب اجازه زن در ازدواج، مشکلاتی ایجاد شود. اگر در دوران نامزدی مشکلاتی پیش آید که منجر به طرح دعوی شود، مشورت با وکیل بهعنوان فردی بیطرف در این زمینه بسیار کارساز است.
بازگرداندن جهیزیه و دعاوی مربوطه
یکی از مشکلات پس از طلاق برای زنان، استرداد جهیزیه به آنان است که انجام کارهای حقوقی آن در شرح وظایف وکیل خانواده میگنجد.
مهریه،نفقه،اجرت المثل ،تمکین و نشوز
مهریه به مالی گفته میشود که مرد هنگام وقوع عقد نکاح اسلامی به زن خود میپردازد یا مکلف به پرداخت آن است. معمولاً در جریان طلاق و گاهی مواقع بدون طرح مسئله طلاق، زنان خواهان اخذ مهریه خودشان هستند و برای گرفتن این حق بهتر است از وکیل کمک بگیرند.
طبق ماده 336 قانون مدنی: « چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت المثل باشد که به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم مینماید.» در صورتی که طرفین برای محاسبه و اخذ این مورد نیز دچار مشکل شده باشند، وکیل مشکل را حل خواهد کرد.
همچنین، نفقه حقوقی است که مرد برای گذران زندگی متعارف و متناسب با شأن زن، مکلف به پرداخت آن است. گاهی به علت عدم پرداخت این موارد توسط زوج، وکیل مجبور به طرح دعوی جهت دریافت آنها به زوجه میشود. وظایفی که زن طبق قانون مدنی در برابر شوهر دارد تمکین نامیده میشود. نشوز به معنی نافرمانی زن از شوهر است. در این موارد نیز وکیل خانواده میتواند از طرف زوج طرح دعوی کند و زوجه باید پاسخگو باشد.
طلاق، رجوع، فسخ نکاح، انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و رجوع به معنی بازگشت به حالت قبل از طلاق است. فسخ نکاح، انحلال ازدواج با خواندن صیغه مخصوص در حضور دو شاهد عادل میباشد. انفساخ نکاح، انحلال خود به خود ازدواج موقت است و معمولاً پس از انقضای دوره مورد توافق طرفین در ازدواج موقت، خود به خود نکاح فسخ میشود. اگر زوج و زوجه در این رابطه به مشکلی برخورد کنند، وظیفه وکیل است که مشکل را حل کند. همینطور بررسی مواردی مربوط به بذل مدت و انقضای آن نیز به عهده وکیل است. به معنی پایان دادن به ازدواج موقتی است که از طرف مرد با بخشیدن مدت زمان باقیمانده صورت میگیرد.
حضانت و ملاقات طفل
حضانت به معنی نگهداری و تربیت فرزندی است که در شرایط طلاق والدین یا فوت پدر قرار دارد. وظیفه وکیل، طرح دعوی برای تعیین کسی است که بتواند تا رسیدن به سن قانونی از او نگهداری کند. معمولاً در جریان طلاق، حضانت با یکی از والدین است و طرف دیگر باید در چارچوب شرایط قانونی با فرزندش ملاقات کند. از آن جایی که گفتگوی دو طرف دعوا معمولاً امکان پذیر نیست، تنظیم برنامه ملاقات با طفل توسط وکیل خانواده صورت میپذیرد.
در صورت ممانعت پدر از ملاقات مادر با طفل، وکیل اجازه ملاقات مادر با فرزند نابالغ تحت حضانت را تنظیم میکند. در این شرایط کافی است با وکیل خانواده گروه حقوقی وکیل بهاره کریمی تماس بگیرید و خود را از فشار ناشی از این مشکل بزرگ نجات دهید.
نسب،رشد،حجز و رفع آن
نسب به معنی خویشاوندی و قرابت و بسیاری از دعویهای مطرح شده در این زمینه است. رشد چهرهای از عقل است که شخص را از تباه کردن اموال خود باز میدارد و شخص رشید میتواند برای مال خود تصمیم بگیرید. همچنین حجر در حقیقت وضعیت حقوقی شخصی است که صلاحیت داشتن حق معینی برای اعمال آن حق را ندارد. به این فرد محجور گفته میشود. رفع حجر به این معنی است که وکیل خانواده با طرح دعوی و ارائهی دلایل محکم، ثابت کند فردی بیجهت محجور خوانده شده تا با صدور حکم قانونی، شخص بتواند اختیار کامل مال خود را داشته باشد.
ولایت قهری، قیومیت، ناظر و امیناموال محجوران و وصایات
ولایت قهری، سلطه و اختیاری است که بهصورت خود به خود به پدر و جد پدری برای امور محجور داده شده است. لازم به توضیح است که محجور به شخصی گفته میشود که نمیتواند امور خود را به طور مستقل و بدون دخالت دیگری اداره کند و به سه وضعیت فرد در حالات زیر نسبت داده میشود:
- صغیر (فردی که به سن قانونی نرسیده است.)
- سفیه یا غیر رشید (فردی است که به سن قانونی رسیده اما توانایی درک و تمیز خوب از بد مسائل مالی را ندارد.)
- مجنون (یا دیوانه فردی که فاقد قوه عقل است و نمیتواند امور مالی و غیر مالی خود را انجام دهد.)
قیومیت یعنی تعیین فردی امین حاکم برای سرپرستی مالی محجور که امین حاکم را قیم مینامند. معمولاً برای نظارت بر فعالیتهای قیم، ناظر تعیین میشود. به عبارتی ناظر فردی است که مامور نظارت بر قیم در امور محجور است و میتواند بهعنوان ناظر بر کار قیم نظارت کند. امین اموال محجوران نیز فردی امانتدار و درست کار با وظیفه مراقبت از اموال محجوران است که نظارت بر وصیت نامههای مربوط به محجوران نیز از کارهای اوست.
نفقه اقارب و غایب مفقودالاثر
پرداخت هزینه مسکن، البسه، غذا و اثاث خانه به قدر رفع حاجت با در نظر گرفتن استطاعت منفق به نزدیکان اصلی شخص منفق، نفقه اقارب نامیده میشود. مفقودالاثر فردی است که وضعیت او معلوم نیست و ممکن است کشته، مجروح یا اسیر شده باشد یا فرار کرده باشد. بررسی مسائل مربوط به این امور بر عهده وکیل خانواده است.
نقش وکیل خانواده در سرپرستی کودکان بیسرپرست
مسائل مربوط به سرپرستی کودکان بیسرپرست نیز از جمله دعویهایی است که وکیل خانواده به آنها رسیدگی میکند. در بررسی تکالیف قانونیِ دهنده و دریافتکننده جنین هم میتوان با وکیل مشورت کرد.
وکیل خانواده و تغییر جنسیت
تغییر جنسیت از مواردی است که زندگی خصوصی و اجتماعی شخص را به کلی دگرگون میکند و هیچ فردی بدون مشاوره با وکیل نمیتواند به راحتی از عهده مشکلات آن برآید. البته ذکر این نکته لازم است که بیشترین مراجعات به وکیل خانواده، موارد ازدواج، طلاق، مهریه و نفقه است. با توجه به تعداد زیاد پروندهها و پیچیدگی مسائل حقوقی، اگر شما هم از آن دسته شهروندانی هستید که فکر میکنید آشنایی ابتدایی با این مسائل کافی است و میتوانید از عهده احقاق حق خود برآیید، بهتر است بدانید داشتن آشنایی ابتدایی یا آگاهی نداشتن نسبت به این مسائل، هر دو خطرناک است.
سخن آخر
عدم آگاهی از حقوق فردی در زمینههای مختلف خانوادگی، قراردادی، جرائم و مجازاتها ممکن است پیامدهای ناخوشایندی ایجاد کند. پروندههای خانواده فشار روحی و مالی بالایی را بر افراد تحمیل میکنند. پس توصیه میشود حتی اگر پزشک خانواده ندارید، حتماً در جستجوی یک وکیل زبردست باشید. با حضور وکلای کارآزموده مجموعه حقوقی وکیل بهاره کریمی میتوانید در اثنای هر جریانی که پیش میآید فقط با یک تماس ساده با تلفن وکیل خانواده از باران سنگ ریزهای که قرار است بر سرتان بریزد، جلوگیری کنید. کافی است با ذخیره شماره موبایل وکیل خانواده، خیال خود را از بابت بسیاری از مسائل حقوقی راحت کنید و پرونده خود را به وکلای ممتاز مجموعه حقوقی وکیل بهاره کریمی بسپارید. جهت مشاوره فرم مشاوره حقوقی را پر کنید و مطمئن باشید دیگر هیچ جایی برای نگرانی نیست، زیرا پیگیری پرونده شما در تمام مراحل (از اولین مرحله که تقدیم دادخواست است تا مرحله اجرای حکم)، توسط وکلای متخصص خانواده انجام خواهد شد و در هیچ یک از مراحل دادرسی به حضور شما (مگر در صورت الزام حضور موکل برای دادرسی) نیازی نخواهد بود.
یادتان باشد قوانین آیین دادرسی مدنی آنقدر پیچیدگی دارد که محال است یک فرد عادی از آن سر در آورد. گاهی افراد شیاد هم از این فرصت استفاده و فرد خسارت دیده را دچار مشکل مضاعف میکنند. به همین دلیل کمک خواستن از فردی که تخصص کافی در مسائل قانونی دارد امری بسیار ضروری است. از انتخاب افرادی که پروانه قانونی وکالت ندارند، برای انجام کارهای قانونی خودداری کنید. پیشنهاد میکنیم اولین کاری که انجام میدهید، استعلام وضعیت کاری وکیل مورد نظرتان باشد. اگر به دنبال شماره وکیل خانواده هستید، با وکیل بهاره کریمی تماس بگیرید.